"Нафтогаз" запропонував українцям позбутися старих приладів обліку та встановити нові смарт-лічильники, які мають низку переваг. Про це свідчить публікація на facebook-сторінці компанії.

Сучасні лічильники газу можуть позбавити споживачів процедури, про яку часто забувають - передачі показників. Це мінімізує ризик отримати неправильний рахунок.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

"Смарт-лічильник сам передає точні дані про кількість використаного газу, на основі яких формується рахунок. Це зручно, особливо якщо ви інколи забуваєте вчасно подати показання", - йдеться у повідомленні.

Також смарт-лічильники мають низку інших переваг:

Популярні новини зараз
«Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго Нацбанк починає масштабну заміну грошей: які банкноти вийдуть з обігу Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК
Показати ще
  • можливість керувати подачею газу на відстані;
  • захист від незаконного втручання;
  • автоматичне коригування показань залежно від температури;
  • швидке виявлення втрат газу мережі;
  • миттєве повідомлення про аварійні ситуації.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Проте українці у коментарях не дуже тепло відреагували на таку ініціативу, адже заміна лічильника буде проводитись за рахунок споживача, а не компанії.

"І не дорого, всього 8-25к", "8700 за лічильник G4+ за установку на виході +- 10к", "А раніше безкоштовно встановлювали людям!", "Всі ці переваги по суті тільки для газ контори, а не споживача. Ну крім автоматичного подання показників", - обурилися споживачі.

Реакція споживачів. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Реакція споживачів. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" оновив систему оплати рахунків: що потрібно знати споживачам газу.

Також наш портал інформував, як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці.

Крім того, ми писали, платіжки "схуднуть" на очах: ​​у "Нафтогазі" підказали, як заощадити на оплаті газу.