В Україні невдовзі можуть повернутися погодинні відключення електроенергії. Їхня тривалість залежатиме від низки факторів, пояснив директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко в ефірі "Громадського радіо".

Якими будуть графіки відключень цього опалювального сезону безпосередньо залежить від дій противника - чи буде масштабно атакувати енергооб'єкти, чи змінить пріоритет.

Енергетика. Фото: скрін youtube
Енергетика. Фото: скрін youtube

"Основний фактор, який буде визначати глибину відключень, тривалість погодинних графіків відключень — це військовий фактор, тобто наскільки в Росії є можливість обстрілювати наші енергетичні об’єкти. Який вони візьмуть пріоритет: чи вони будуть обстрілювати насамперед військові об’єкти, оборонні заводи чи енергетичні об’єкти", – пояснив експерт.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
«Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго Опалення буде гіршим: українцям краще зробити це швидше "При путіні миру не буде": всесвітньо відомий філософ поділився прогнозом для України Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК
Показати ще

Коли можуть повернутись графіки?

Володимир Омельченко заявив, що як тільки буде чергова хвиля похолодання, одразу треба подати тепло до будинків українців. Якщо цього вчасно не зробити, люди почнуть компенсувати відсутність теплопостачання включенням електроприладів, у тому числі в пікові години. Це може призвести до того, що Україна перейде до графіків погодинних відключень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ЄС погрожує припинити постачання електроенергії до України: поставили жорсткі вимоги.

Також наш портал інформував, що буде з електропостачанням, коли вдарять морози: нерадісний прогноз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці.