Незабаром усі українці отримають тепло у свої будинки, а це означає, що платіжка за комуналку "потяжчають" у плані суми оплати.

Тому це чудовий момент, щоб дізнатися, як можна економити на оплаті комунальних послуг. До чого це доступно буквально кожному українцю і навіть тим, хто не отримує субсидію.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Економія води — це не лише турбота про екологію, але й реальна можливість зменшити витрати на комунальні послуги. Ось кілька порад, які допоможуть зменшити плату за воду:

  1. Перевірка сантехніки. Протікання кранів або унітазів можуть непомітно збільшувати рахунки. Періодично перевіряйте та ремонтуйте несправну сантехніку.

    Популярні новини зараз
    Головне за 20 жовтня: ТЦК вручатимуть не лише повістки, бронювання припинили, а з водою будуть перебої Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури Що не можна робити, якщо вас зупинили ТЦК: інструкції від юриста
    Показати ще
  2. Встановлення водозберігаючих пристроїв. Аератори для кранів і душових систем допомагають зменшити потік води без втрати комфорту. Також можна встановити двохрежимний зливний бачок для унітаза, що дозволяє вибирати обсяг води для змиву.

    Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
    Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

  3. Раціональне використання. Закривайте воду під час чищення зубів, миття рук або гоління. Використовуйте посудомийну та пральну машини на повну завантаженість, обираючи економні режими.

  4. Збирання дощової води. Дощову воду можна використовувати для поливу рослин або миття подвір’я, зменшуючи споживання питної води.

  5. Облік витрат води. Слідкуйте за показниками лічильників і аналізуйте рахунки. Це дозволить відстежувати витрати й оперативно реагувати на підвищене споживання.

Скориставшись цими простими порадами, можна значно зменшити плату за воду та внести свій внесок у збереження природних ресурсів.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що українці з неповіреними електролічильниками платитимуть більше.

Раніше ми повідомляли, що можуть "розморозити"? Українців попередили про подорожчання води, світла та газу у 2025 році.