В Україні посиляться перевірки електролічильників у деяких споживачів. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці "Львівобленерго".

Контролери частіше навідуватимуться до споживачів, у яких встановлено електроопалення. Фахівці проводитимуть контрольний огляд лічильників та фіксуватимуть показники електроспоживання.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Такі заходи будуть проводитися, що коректно перевіряти споживач фіксує дані про споживання.

"Контрольний огляд потрібен, аби перевірити цілісність електролічильника, пломби, працездатність, а також для зняття контрольного показника, тобто чи коректно фіксує свої кіловат-години споживач", - пояснили в обленерго.

Популярні новини зараз
Опалення буде гіршим: українцям краще зробити це швидше Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші "При путіні миру не буде": всесвітньо відомий філософ поділився прогнозом для України Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що до 30 квітня 2025 року домогосподарства з електроопаленням можуть платити за світло по 2,64 гривні, але за умови, що щомісячне споживання не перевищуватиме 2000 кВт/год.

Енергетики попереджають, що недопуск контролера до лічильника є підставою для припинення електропостачання відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до 3400 гривень: українців штрафуватимуть за електролічильники.

Також наш портал інформував, як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці.

Крім того, ми писали, якими будуть відключення у разі холодної зими: енергоексперт закликав готуватись.