Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що вже з 1 жовтня в Україні розпочався процес перерахунку субсидій для громадян.

Відомо, що розмір допомоги збільшуватиметься з огляду на те, що комуналка дорожчатиме внаслідок початку опалювального сезону.

Про це стало відомо завдяки інформації Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Чи виростуть субсидії цього року

Субсидія починає зростати з початку опалювального сезону. Тобто її буде збільшено вже цього місяця для більшості українців, повідомляє ПФУ. Опалювальний сезон зазвичай починається у середині жовтня. Все залежить від середньої температури на вулиці.

Популярні новини зараз
Наймолодшого директора школи в Україні ТЦК оголосив у розшук: "Це буде раз у раз" Відстрочка від мобілізації: як уникнути помилок при подачі документів Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка
Показати ще

Перерахунок субсидії відбувається автоматично. У тому числі і для тих осіб, які мали у літній період нульовий розмір допомоги. Особисто звернутися за перерахунком мають громадяни, у яких відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб домогосподарства.

Субсидія для деяких домогосподарств може бути нульовою у літній період. Так відбувається через те, що їх фінансового забезпечення достатньо для самостійної оплати комуналки у цей час.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Як отримати субсидію

Щоб оформити субсидію, особа має звернутися до відповідальних органів зі спеціальною заявою, а також декларацією. За певних обставин додаються й інші документи, наприклад, довідка про статус ВПО.

"У разі подання документів у період з 1 жовтня до 30 листопада (включно) субсидія призначається з початку опалювального періоду, за зверненнями починаючи з 1 грудня – з місяця, в якому відбулося звернення", – йдеться у повідомленні ПФУ.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Кінцевий термін подання заяви на тверде та рідке пічне побутове паливо – кінець календарного року.

Нагадаємо, мільйони українців можуть залишитися без води та опалення.

Раніше повідомлялося, нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному.

Також, Нафтогаз зробив важливе попередження: доведеться заплатити тисячу гривень.