Система освіти стикається із серйозними викликами через військові дії та енергетичну кризу. У зв'язку з цим школи у деяких областях вирішили скасувати осінні канікули.

Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти та науки України, осінні канікули у школах плануються з 28 жовтня до 3 листопада.

Діти в школі. Фото: кадр з відео
Діти в школі. Фото: кадр з відео

Проте відомство також дозволило школам самостійно коригувати дати відпочинку учнів, залежно від ситуації у регіоні з безпекою та енергетикою.

Де скасували осінні канікули

У Кропивницькому Кіровоградській області вирішили не відпускати школярів на осінні канікули, але тим самим збільшити тривалість зимового відпочинку. Очікується, що заняття у школах триватимуть до 13 грудня, а після учні будуть вдома цілий місяць – до 13 січня.

Популярні новини зараз
Ухилянтам дадуть три дні: наслідки будуть важкими 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз" Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії
Показати ще

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Однак план навчального процесу можуть скоригувати, якщо зміни, пов'язані з теплопостачанням або енергетикою.

Осінніх канікул не буде також у Великобагачанській, Великорублівській, Драбинівській, Нехворощанській, Оржицькій та Хорольській громадах Полтавської області. Школярі довше відпочиватимуть на зимових канікулах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заборона на подарунки та спілкування в соцмережах: школярам встановили нові правила – штрафуватимуть.

Також наш портал інформував, батьки бунтують проти 12 років навчання: коли діти будуть у школі більше і чому підлітків "відселять".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без черг та зайвих аналізів: українські діти проходитимуть шкільні медогляди за новими правилами.