Українці можуть збільшити свою пенсію і після виходу на заслужений відпочинок почуватися впевненіше. Як це можна зробити, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду.

Якщо людина набула права на пенсію за віком, але після досягнення пенсійного віку виявив бажання працювати та оформити пенсію пізніше, розмір виплат буде перерахований з урахуванням набутого страхового стажу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Фактично, відклавши вихід на пенсію за віком, кожен українець може відчутно збільшити розмір майбутньої пенсії. Єдиний нюанс, працювати доведеться мінімум 3 роки, адже після 60 років наступний етап для виходу на пенсію лише у 63 роки.

Як може змінитися пенсія

Основний розмір пенсії збільшиться на 0,5% за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію на строк до 60 місяців. Якщо відстрочка буде понад 60 місяців, то виплату буде збільшено на 0,75% за кожен новонабутий місяць стажу.

Популярні новини зараз
Відомий блогер розсекретив урологу роман із Анною Трінчер: "Вона зателефонувала дружині..." Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна Хвороби, які не врятують від мобілізації: кого все ж призвуть до армії з листопада Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

"Не встановлюється підвищення розміру пенсії особам, яким раніше призначалася пенсія іншого виду, за іншими законами України або в іншій державі", - попередили у ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплату пенсій можуть призупинити: у ПФУ назвали причини.

Також наш портал інформував, комусь 3000 грн, а комусь майже 10 000: українці можуть уже зараз дізнатися, скільки їм платитимуть у старості.

Крім того, ми писали, діти, вік та самотність: хто з українців може "оформити" надбавки до основної пенсії.