На багатьох українців очікує розчарування на заслуженому відпочинку, адже в результаті реформи 2017 року всі майбутні пенсії фактично знизили майже на третину. Навіть людина із середньою зарплатою отримає копійчану пенсію. Про це йдеться у матеріалі видання "OBOZ.UA".

За кожен відпрацьований рік українцям дають лише 1% від розрахункового заробітку, який значно нижчий від реального, оскільки при його розрахунку беруть не за останній рік, а за три роки. Тобто враховується період, коли середній розмір зарплат бути нижчим.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

У результаті українець із середньою заробітною платою близько 18,8 тисячі гривень та повним стразовим стажем (35 років) може отримати вельми скромну пенсію – 4745 гривень.

Людина, яка отримує пенсію. Фото: youtube
Людина, яка отримує пенсію. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК Зима без централізованого опалення: влада відмовляється ремонтувати теплотраси
Показати ще

Варто зазначити, що середня пенсія в Україні за останній квартал збільшилася приблизно на 73 гривні та становить 5816 гривень. На початку року середня пенсія становила 5385 гривень.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

За весь час повномасштабної війни середня пенсія країною зросла з 3991 до 5816 гривень. Водночас мінімальна пенсія з січня 2022 року зросла на 22% – з 1934 до 2361 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, восени 2024 року українці можуть встигнути отримати "бонус" до основної пенсії: як оформити документ.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, допомога чи підстава? Що потрібно зробити українцям, щоб через субсидії не було проблем із судом.