Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що серед старшокласників, особливо хлопців, спостерігається масовий від’їзд за кордон.

Це стало темою обговорення під час години запитань до уряду. Трансляцію виступу на своєму YouTube-каналі вів народний депутат Олексій Гончаренко.

Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

"Ми помічаємо, що багато учнів 10-11 класів, особливо хлопці, виїжджають за кордон. Ми намагаємося знайти різні способи, щоб мотивувати їх залишитися в Україні" — сказав Лісовий.

За його словами, Міністерство освіти робить все можливе, щоб забезпечити дітям доступ до якісної професійної та вищої освіти в Україні. Мета полягає в тому, щоб молодь бачила перспективи для свого майбутнього саме в рідній країні.

Популярні новини зараз
211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз" Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль" Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Показати ще

Школярі 11 класу. Фото: вільні джерела
Школярі 11 класу. Фото: вільні джерела

Лісовий також додав, що освіта за кордоном часто перебільшена в уявленні українців.

"Ми всі мріємо про Оксфорд, але насправді більшість українських випускників вступають до звичайних іноземних університетів" — зазначив він.

Питання повернення українців з-за кордону теж є важливим, і, за словами Лісового, тут відіграє роль безпековий фактор.

Раніше ми повідомляли, що робити після 9 класу, учням важливо не помилитися у виборі, що обрати аби краще побудувати кар'єру?

Окупанти знущаються з українських школярів морально, замість історії їх змушують вчити біографію путіна- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, у школах з'являться нові уроки, діти будуть навчатися рятувати життя.