Газовики регулярно проводять перевірки лічильників і в деяких випадках побутові споживачі можуть бути оштрафовані на значну суму. Кому загрожують санкції, розповіли у Хмельницькій філії "Газмережі".

Деякі споживачі вдаються до протизаконних способів "використання" газу. Йдеться про втручання у роботу газових мереж та приладів, щоб позаобліково споживати паливо та не оплачувати рахунки.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Газовики наголошують, що у більшості випадків вистачає навіть візуальної перевірки лічильника, щоб виявити сліди втручання. Перевіряється цілісність пломб та лічильного механізму, а при виявленні пошкоджень прилад спрямовується на експертизу.

Якщо порушення підтверджується, то споживач отримує штраф, який, за словами фахівців "Газмережі", становитиме щонайменше кілька десятків тисяч гривень.

Популярні новини зараз
У всьому винна росія: сучасний Нострадамус розповів, як і де розпочнеться Третя світова війна Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

"Горе-споживачі з часом переконуються, що крадіжка газу є вкрай збитковою, адже нараховані компенсації-штрафні санкції в десятки разів перевищують реальну чесну оплату за послугу та "стартують" від 37 тис.грн", - попереджають газовики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від 100 до 200 гривень: "Газмережі" показали, як заощадити на блакитному паливі.

Також наш портал інформував, Газмережі" закликали по-новому розраховуватися за доставку газу: інструкція для споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, якщо не хочете зимувати у холодній квартирі: "Газмережі" попередили, що має зробити кожен.