Українці, які не мають фінансової можливості сплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги, можуть оформити субсидію заднім числом. Про це розповіла заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

Люди, які не встигли подати документи на субсидії до початку опалювального сезону 2024-2025, зможуть зробити це заднім числом, але за умови звернення до 30 листопада включно. Тоді допомогу буде призначено з 1 жовтня.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

"Документи на призначення житлової субсидії на опалювальний період можна подати до 30 листопада включно. У такому випадку субсидію буде призначено з початку опалювального періоду", - попередили українці.

Подати необхідні документи та заяву можна без особистого візиту до ПФУ чи ЦНАП – за допомогою онлайн-сервісів. Однак перед поданням документів варто переконатися, що відсутня заборгованість за послуги, на які оформлюватиметься допомога.

Популярні новини зараз
Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах
Показати ще

Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube
Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube

Борг слід виплатити або звернеться до постачальника послуг і оформити договір про реструктуризацію. Реструктуризація може бути вигідною, дозволяючи виплачувати борг частинами навіть до 5 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидія для домогосподарств з електроопаленням: у ПФУ пояснили нюанси призначення.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, допомога чи підстава? Що потрібно зробити українцям, щоб через субсидії не було проблем із судом.