Деяким українцям зменшать тариф на електроенергію на час опалювального сезону. Однак для цього доведеться звернутися до постачальника послуг, попередив нардеп та член Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в ефірі телеканалу "Київ24".

З 1 жовтня в Україні почав діяти пільговий тариф на електроенергію – 2,64 гривні за кВт/год. Він застосовується лише для домогосподарств, які використовують електроенергію для опалення житла.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Нардеп попередив, що для використання електроенергії за пільговим тарифом потрібно мати затверджений проєкт електричного опалення та подати документи до постачальника послуг. Також знадобиться документ, що підтверджує відсутність централізованого опалення у будинку. Автоматично ціну на світ знижувати не будуть.

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці обомліли від нової реклами Третьої штурмової на вулицях українських міст: "Наша сім'я виглядає так" Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії
Показати ще

Спеціальний тариф діятиме лише за умови, що домогосподарство дотримуватиметься встановленого ліміту споживання – не більше 2000 кВт/год. Наприклад, якщо споживання становитиме 2001 кВт/год за місяць, то платіжка буде нарахована за повним тарифом – 4,32 гривні за кВт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як заплатити за електроенергію "Національним кешбеком": покрокова інструкція.

Також наш портал інформував, ви не уявляєте, скільки грошей на комуналці ви могли заощадити: 2 електроприлади, які "жеруть" багато кВт/год.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому.