Українців попередили про намір зміни тарифів на теплову енергію, її виробництво, постачання, послуги із постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів. Це оголошення з'явилося на офіційному сайті міста Одеса.

Будинкоуправління №2 Одеської квартирно-експлуатаційної частини (КЕЧ) оголосило про необхідність перерахувати тарифи на тепло як для категорії "населення", так і для "бюджетних споживачів".

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Вказується, що основною причиною перегляду тарифів стало суттєве подорожчання електричної енергії – на 63,64%. Крім того, збільшилася вартість водопостачання, зріс рівень мінімальної заробітної плати та збільшилися матеріальні витрати, необхідні для виробничого процесу та витрати на ремонт та часткову заміну обладнання.

"Таким чином, все вищенаведене спричинило необхідність перегляду раніше затверджених тарифів, оскільки встановлений тариф не покриває фактичних витрат на виробництво та постачання теплової енергії", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Для населення плановий тариф на теплову енергію мають намір встановити на рівні 2401,19 гривні за Гкал. При цьому тариф, що діє, становить 1139,48 гривні за Гкал, тобто планове подорожчання 110,73%. Для бюджетних споживачів Гкал тепла подорожчає на 170,30% – з 1482,47 до 4007,14 гривні.

Проте варто врахувати дію мораторію, який забороняє підвищення тарифів на тепло для населення під час воєнного стану. Таким чином, в опалювальному сезоні 2024–2025 вартість тепла для побутових споживачів не зміниться. Нові тарифи можуть бути застосовані після скасування мораторію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40%.

Також наш портал інформував, сушитимемо сухарі: як зміняться тарифи на комуналку після скасування мораторію.

Крім того, ми писали, тарифи мають бути вищими на 75%: комунальники наполягають на підвищенні.