Можливо, цього року в Покровській громаді взагалі не буде опалювального сезону. Про це розповів Сергій Добряк, начальник Покровської міської військової адміністрації.

За його словами, ситуація в громаді дуже складна через щоденні обстріли. Лише за добу ворог використовував авіабомби та артилерію, що призвело до пошкоджень житлових будинків та важливих об'єктів інфраструктури.

Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube
Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube

"Російські війська намагаються змусити людей покинути місто, постійно обстрілюючи житлові райони та критичні об'єкти. Їхня мета — залишити громаду без тепла, води та електрики, і це в умовах наближення зими. Через ці обстріли опалювальний сезон під серйозною загрозою, і, скоріш за все, він не відбудеться" — зазначив Сергій Добряк.

Наразі в місті залишається трохи більше 12 тисяч жителів, з яких 70 — діти. Усі родини, де є неповнолітні, вже дали згоду на евакуацію та готуються до переїзду в більш безпечні регіони.

Популярні новини зараз
Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії
Показати ще

Однак Добряк зазначив, що процес евакуації сповільнився. Якщо раніше місто залишало близько тисячі людей на день, то зараз ця цифра знизилася до 300 осіб щодня.

Таким чином, ситуація в Покровській громаді залишається складною. Відсутність базових ресурсів, як-от газу, води та електрики, ставить під загрозу не тільки комфортне проживання, але й можливість пережити зиму без серйозних проблем.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Раніше ми повідомляли, як зменшити витрати на опаленя?

Українцям озвучили дату старту опалювального сезону 2024/2025- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, як підготуватися до зими, та зберегти тепло в оселях?