В Україні продовжують зростати ціни на популярні овочі. Як змінилися ціни на огірки, помідори та болгарський перець, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Тепличні комбінати відвантажують огірки за ціною від 50 до 65 гривень за кілограм. Продукція подорожчала в середньому на 11%, якщо порівнювати з попереднім тижнем.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Активне зростання цін на тепличний огірок пов'язане з обмеженою пропозицією продукції на ринку через підвищений попит та зниження вибірки в комбінатах через погіршення погоди. Також тиск на ціни чинить відсутність конкуренції з боку імпортної продукції.

За даними аналітиків, вартість тепличних огірків цього сезону можна порівняти з цінами в 2023 і 2022 роках.

Популярні новини зараз
Нацбанк виводить з обігу: якими грошима не розрахуватись Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на помідори та перець

Середня вартість червоних помідорів у супермаркетах збільшилась із 73,99 до 79,33 гривні за кілограм. Рожеві помідори подорожчали більш відчутно – з 77,56 до 94,90 гривні за кіло. Помідори вершка загалом продаються по 74,45 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець у супермаркетах також подорожчав після кількох місяців здешевлення. Середня вартість овочів зросла майже на 16 гривень – до 132,23 гривні за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, під 500 гривень за кіло: ціни на сало, бекон і сосиски відбивають апетит.

Також наш портал інформував, хліб, овочі, м'ясо та фрукти: як в Україні з жовтня зміняться ціни на головні продукти.

Крім того, ми писали, навіть консерви тепер дозволить собі не кожен: супермаркети приголомшили цінниками.