На Хмельниччині посилюють заходи щодо проведення оповіщення військовозобов'язаних громадян, а також розшуку осіб, які ухиляються від мобілізації. Про це повідомляє офіційний сайт Хмельницької ОВА.

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Тюрін анонсував тотальні перевірки всіх військово-лікарських комісій (ВЛК) та медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) для виявлення можливих порушень.

Проходження ВЛК. Фото: youtube
Проходження ВЛК. Фото: youtube

Такі заходи стали реакцією на гучний скандал з керівником Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

Водночас в області оголосили про посилення заходів щодо пошуку військовозобов'язаних, які ухиляються від мобілізації. Для цього керівникам районних військових адміністрацій було доручено посилити співпрацю із правоохоронними органами.

Популярні новини зараз
"Сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40% Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до "Ощадбанку" У літньої пари з інвалідністю ТЦК забрали єдиного сина під час поїздки по ліки для них: "Всіх – значить всіх" ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ
Показати ще

Військовослужбовці ТЦК. Фото: скрін youtube
Військовослужбовці ТЦК. Фото: скрін youtube

Також у Хмельницькій області планують активізувати роботу щодо оповіщення військовозобов'язаних.

Вручення повістки. Фото: скрін youtube
Вручення повістки. Фото: скрін youtube

"Завдання кожного – сумлінно виконувати свої обов’язки та сприяти зміцненню обороноздатності країни. Адже наша перемога залежить від кожного з нас", – зазначив Сергій Тюрін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться йти до ТЦК: військкомати пояснили, що не вдасться зробити через родичів чи адвоката.

Також наш портал інформував, українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги.