Починаючи з жовтня, українці отримуватимуть оновлені субсидії, перераховані у зв'язку з початком опалювального сезону. Однак перша "тепла" субсидія буде частково "урізана". З чим це пов'язано, йдеться у матеріалі видання telegraf.

У жовтні в житлову субсидію враховується лише 15 днів з опаленням, незалежно від того, коли включають опалення у конкретному регіоні. Відповідно, перша виплата в опалювальному сезоні буде дещо меншою, ніж у наступні місяці.

Субсидія. Фото: скрін youtube
Субсидія. Фото: скрін youtube

Субсидія за жовтень надійде на рахунки отримувачів у листопаді, оскільки допомога виплачується наступного місяця за попередній.

Більшості українців допомогу на опалювальний сезон перепризначатимуть автоматично, включаючи тих, кому на літо встановили "нульову" субсидію. Проте деяким громадянам доведеться звернутися до органів ПФУ для переоформлення виплат. Це стосується тих, у кого змінилися сімейні та життєві обставини.

Популярні новини зараз
У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль" Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Подати заяву та документи на допомогу необхідно до 30 листопада, щоб субсидія була призначена з початку періоду – з 1 жовтня. При цьому українець може прийти за субсидією і в грудні, але у такому разі виплати призначаються з дня звернення, а отже, втрачаються виплати за жовтень та листопад.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидії припиниться: українці отримали попередження.

Також наш портал інформував, які документи подавати для оформлення субсидії на зиму: ПФУ нагадав правила.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.