Київ готується включити опалення, і це хороша новина для тих, хто замерзає навіть при думці про прохолодні жовтневі дні. З понеділка, 14 жовтня, у столиці розпочнеться опалювальний сезон для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших соцзакладів.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про це у своєму Telegram-каналі, додавши, що кожна установа зможе отримати тепло за індивідуальним запитом – все залежатиме від їхньої специфіки.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Тобто якщо в якомусь садочку малюки вже кутаються в ковдри, завідувач може просто відправити заявку, і опалення включать. Однак із житловими будинками доведеться трохи почекати – батареї почнуть прогріватися лише тоді, коли середньодобова температура опуститься до +8°C та протримається такий три дні поспіль.

Кличко також сказав, що це рішення ухвалюється з урахуванням комфорту киян, а ще для оптимізації використання енергоресурсів. У нинішніх умовах економне споживання електроенергії та тепла – не просто рекомендація, а потреба.

Популярні новини зараз
Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева За ухилянтами стежитимуть на кожному кроці: ТЦК відкрили доступ до масштабної бази даних По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

Отже, готуйтеся до того, що незабаром у будинках стане тепло і затишно.

Нагадаємо, в Україні назріває комунальна криза: рішення Мінфіну ставить під загрозу тепло у будинках

Раніше ми писали про те, що проблем з субсидією можна уникнути: що потрібно знати одержувачам

Крім того, Знай.ua повідомляв, тариф знизиться до 2,64 грн за кВтг: хто зможе заплатити менше за світло в наступному місяці