Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів ближче до середини жовтня встигли оновити ціни на різні види свинини.

Фахівці економічного порталу Minfin показали, як змінилися поточні середні ціни та порівняли їх із середньомісячними показниками вересня 2024 року.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Скільки коштує свинина

Свинина грудинка демонструє помірне зростання ціни. Якщо у вересні середня вартість кілограма становила 167,72 гривні, то зараз вона сягнула 175,95 гривень, збільшившись на 4,9%.

Ціни на свинячу грудинку, скріншот: Minfin
Ціни на свинячу грудинку, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Нацбанк виводить з обігу: якими грошима не розрахуватись Що змінилося у мобілізації чоловіків 50-59 років: пояснення ТЦК Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

Вартість лопатки практично не змінилася, показавши мінімальне зниження із 172,27 до 171,20 гривень за кілограм. Свинячий ошийок, навпаки, продемонстрував помітне зниження ціни. Середня вартість кілограма впала із 278,75 до 266,40 гривень, що становить зменшення на 4,4%.

Ціни на свинячий ошийок, скріншот: Minfin
Ціни на свинячий ошийок, скріншот: Minfin

Найбільш значне зростання ціни зафіксовано на свинячій черевці. Його вартість збільшилась із 167,51 до 176,50 гривень за кілограм, що становить приріст у 5,4%. Свинячі ребра також показали невелике підвищення ціни – зі 172,35 до 174,63 гривень за кілограм, що становить зростання на 1,3%.

Ціни на свинячий шашлик, скріншот: Minfin
Ціни на свинячий шашлик, скріншот: Minfin

Це говорить про стабільний інтерес покупців до цього продукту. Зрештою, свинина для шашлику продемонструвала помітне подорожчання. Середня ціна зросла з 239,58 до 254,70 гривні за кілограм, збільшившись на 6,3%.

Нагадаємо, молочка на вагу золота: де купувати сметану, молоко та олію, щоб не розорити гаманець.

Раніше повідомлялося, яблучний пиріг за ціною золота: улюблений фрукт українців побив семирічний рекорд і продовжує дорожчати.

Також, ціни вдвічі вищі за торішні: українці розоряться на купівлі овочів.