Навчальний рік 2024-2025 не буде простим через можливі обмеження електропостачання і повномасштабну війну. Однак учні, як і раніше, можуть розраховувати на відпочинок від шкільної парти чи дистанційного навчання.

Скільки триватимуть зимові канікули в українських школах і коли вони мають розпочатися, говориться у матеріалі "Освіта 24".

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

У рамках цього навчального року педагогічні поради шкіл зможуть самостійно не лише встановлювати дати канікул, а й визначати, чи відправляти школярів на відпочинок восени та навесні чи організовувати більш тривалий відпочинок взимку. Рішення прийматимуться залежно від погодних умов та безпеки у регіоні.

Коли відпочиватимуть діти

Наприклад, у столиці України зимові канікули планують провести з 23 грудня 2024 року до 11 січня 2025 року. При цьому передбачено ще й додаткові тижневі канікули для учнів початкових класів – з 17 по 22 лютого 2025 року.

Популярні новини зараз
Melovin заліз у ванну голяка, і взявся позувати: красу не приховала навіть піна Окрім комісій і відсотків: "Ощадбанк" попередив про нові правила списання коштів Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

Опалювальний сезон у школах. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон у школах. Фото: скрін youtube

Однак у інших регіонах планування навчального року відрізняється. Наприклад, у Кропивницькому відмовилися від осінніх канікул, за рахунок чого збільшили тривалість зимового відпочинку. Діти будуть вдома протягом місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заборона на подарунки та спілкування в соцмережах: школярам встановили нові правила – штрафуватимуть.

Також наш портал поінформував, школярів можуть відправити на дистанційку: у Міносвіти назвали умову.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прогули каратимуть, як за злочин: школярам встановили жорсткі правила.