У Верховній Раді України зареєстровано новий законопроєкт, що передбачає значне зниження штрафів для військовозобов'язаних, які не оновили свої дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Законопроєкт пропонує знижку в 50% на штрафи для тих, хто добровільно звернеться до ТЦК для актуалізації своїх даних.

Верховна Рада України, скріншот: Youtube
Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Згідно з пояснювальною запискою, основною метою ініціативи є спонукання військовозобов'язаних, резервістів та інших осіб оновлювати свої персональні дані. Ті, хто виконає цю умову, сплачуватимуть лише половину штрафу, передбаченого відповідною статтею Кодексу про адміністративні правопорушення.

Законопроєкт має кілька цілей: поліпшити дотримання правил військового обліку шляхом добровільного оновлення даних з меншими штрафами, збільшити доходи держави завдяки добровільній сплаті штрафів, а також заохотити призовників використовувати онлайн-платформу для актуалізації інформації.

Військовий облік юнаків, скріншот: YouTube
Військовий облік юнаків, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість Похолодання, вітер та мокрий сніг: до України із запізненням мчить романтичний жовтень Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

На 2024 рік понад шість мільйонів військовозобов'язаних ще не внесли зміни до своїх персональних даних, що, за словами авторів законопроєкту, затримує процес мобілізації в Україні через неповноту інформації в Єдиному державному реєстрі призовників і резервістів.

Нагадаємо, зміни у військовому обліку – чого чекати українцям

Раніше ми писали про те, що у чоловіків є два тижні, щоб уникнути блокування рахунків від ТЦК

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям готують революцію у сфері ЖКП: що зміниться