Українці, які використовують електроенергію для індивідуального опалення та потребують соціальної підтримки, можуть оформити субсидію чи пільги на оплату комунальних послуг.

Про особливості призначення допомоги домогосподарствам, які не мають централізованого опалення, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Закарпатській області.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Одна з головних умов отримання допомоги - офіційна реєстрація електроопалення в енергопостачальній компанії.

"Для призначення субсидії/пільги на електроенергію, яка використовується на опалення, електроопалення в установленому порядку повинно бути офіційно зареєстроване в енергопостачальній організації", - заявили у ПФУ.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії Податок на пенсії: українцям зробили важливе оголошення Пенсіонерам нарахують 292 гривні: хто отримає мізерний бонус Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками
Показати ще

Разом з тим, призначення допомоги українцям, які використовують для обігріву житла побутові електроприлади у зв'язку з відключенням від централізованого опалення, проводиться на підставі Акту обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Варто нагадати, що домогосподарства з офіційно зареєстрованими електроустановками для опалення житла зможуть платити за світло за пільговою ціною - 2,64 гривні за кВт. Цей тариф діятиме до кінця опалювального сезону - 30 квітня 2025 року.

Раніше портал Знай повідомляв, допомогу від ООН на опалювальний сезон: чи враховується при оформленні субсидії.

Також наш портал інформував, діра у бюджеті України: чи знайдуться гроші для виплати "зимових" субсидій.

Крім того, ми писали, українцям дозволили купити стаж, якого не вистачає для пенсії: озвучено ціни на жовтень 2024 року.