Війна в Україні стала серйозним випробуванням для існування країни та її громадян, особливо для тих, хто живе в зонах бойових дій. Найбільше страждають пенсіонери та люди похилого віку, які часто потребують додаткової допомоги.

Для підтримки цих вразливих груп населення Міністерство соціальної політики спільно з Пенсійним фондом та Всесвітньою продовольчою програмою ООН запустили проєкт, що стартував у серпні 2023 року. Завдяки цій ініціативі, пенсіонери, які проживають в зонах бойових дій, отримують фінансову підтримку, повідомляє World Food Programme у Facebook.

фото: Міністерство соцполітики України / Фейсбук
фото: Міністерство соцполітики України / Фейсбук

На даний момент вже понад 420 тисяч пенсіонерів отримали допомогу на загальну суму 1,68 мільярда гривень. Програма буде продовжена до грудня 2024 року, і пенсіонерам не потрібно звертатися за цією виплатою – гроші автоматично перераховуються на основі даних з реєстру Пенсійного фонду.

гроші
гроші

Популярні новини зараз
Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до "Ощадбанку" Окрім комісій і відсотків: "Ощадбанк" попередив про нові правила списання коштів Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги Що змінилося у мобілізації чоловіків 50-59 років: пояснення ТЦК
Показати ще

Фінансування програми здійснюється за рахунок донорів з Німеччини, Норвегії, Фінляндії, Європейського Союзу та приватних осіб. Висловлюємо їм щиру подяку за підтримку українського народу під час війни за незалежність та існування держави.