Через складну ситуацію з опаленням, в Україні продовжили проєкт допомоги на опалювальний сезон. Мета цього проєкту — забезпечити українців дровами, особливо тих, хто не має доступу до газу для опалення.

Програма була запущена ще у 2023 році, а тепер діятиме і в опалювальний сезон 2024-2025 років. У рамках цієї ініціативи люди, які користуються твердим паливом, можуть отримати допомогу. Розмір субсидії на придбання дров для однієї родини становитиме до 16 234 гривень на рік. Для окремих категорій громадян передбачено 13,6 тисяч гривень.

Гроші. Кадр з ютуба
Гроші. Кадр з ютуба

Хто може отримати допомогу?

У 2024 році кошти на придбання дров зможуть отримати ті українці, які обігрівають свої будинки виключно твердим паливом, тобто використовують пічне опалення. Це одноразова допомога, яка надається раз на рік.

Популярні новини зараз
Школярів можуть відправити на дистанційку: у Міносвіти назвали умову Пенсіонерам розширюють соціальні послуги: що можна отримати Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін 500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати
Показати ще

Важливо зазначити, що право на таку субсидію мають жителі: Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Сумської, Херсонської, Луганської, Запорізької, Чернігівської та Миколаївської областей. Однак це стосується тільки тих, хто проживає в 10-кілометровій зоні від кордону з росією або біля зони бойових дій. Також допомога доступна тим, хто живе на тимчасово окупованих територіях.

Розбомблений Харків
Розбомблений Харків

Як отримати субсидію на дрова?

Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися до місцевого органу соціального захисту та подати заявку на субсидію. До цього пакета документів також варто додати декларацію про доходи за попередній рік. У деяких випадках може знадобитися довідка, що підтверджує використання дров для опалення вашого будинку.

Отримання субсидії на дрова не надто відрізняється від стандартного процесу оформлення житлової субсидії, тому основні кроки вже знайомі багатьом людям.

Раніше ми повідомляли, пенсіонерам виплатять солідні гроші.

Додаткові гроші самотнім пенсіонерам- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, виплати на дітей-ВПО.