Вже в жовтні в Україні стартує новий опалювальний сезон, який за прогнозами, може стати одним із найскладніших в історії. У яких числах почнуть тепліти батареї та якими будуть тарифи для населення, йдеться у матеріалі "24 Канали".

Зазвичай опалювальний сезон в Україні розпочинається о 15-16 числах жовтня. Проте рішення ухвалюється місцевими адміністраціями, коли середньодобова температура становить 8 градусів тепла протягом трьох діб. Отже, дати подачі тепла до будинків можуть відрізнятися у різних регіонах.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Що буде з тарифами

Мораторій на підвищення комунальних тарифів діятиме й у опалювальному сезоні 2024-2025 років. Це означає, що вартість теплової енергії буде такою самою, як і минулого року. Різниця між чинною ціною та економічно обґрунтованою покриватиметься за рахунок бюджетних коштів.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Повістки від ТЦК отримують заброньовані та з відстрочкою: що відбувається Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму Відключення світла: коли чекати повернення графіків Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

Незмінними залишаться також тарифи на гарячу воду та блакитне паливо. Для клієнтів "Нафтогазу" продовжено пільгову ціну на природний газ (7,96 гривні за куб) до 30 квітня 2025 року.

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

За електроенергію в опалювальному сезоні деякі українці платитимуть менше – 2,64 гривні за кВт. Це стосується домогосподарств, які використовують електроопалення. Інші споживачі платитимуть повну ціну – 4,32 гривні за кВт. Виняток – власники двозонних лічильників, які зможуть користуватися "нічним" тарифом і з 23:00 до 7:00 платити на 50% менше – 2,16 гривні за кВт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності.

Також наш портал інформував, тарифи на тепло перерахують через подорожчання водопостачання та електроенергії.

Крім того, ми писали, боржникам за комуналку дають "вікно можливостей": можна уникнути пені та відключень.