У Житомирській області соціальна підтримка літніх людей постійно розвивається, щоб допомогти цій важливій віковій групі. Соціальна робота – це не просто професія, це покликання, яке забезпечує підтримку та допомогу людям похилого віку.

Основна мета цієї роботи — не лише забезпечити комфорт, але й підвищити активність літніх людей, зменшивши їхню ізоляцію від суспільства. Соціальні послуги, які надаються підрозділами Департаменту соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації, охоплюють різні аспекти життя.

Літні люди, пенсіонери / фото: Pinterest
Літні люди, пенсіонери / фото: Pinterest

Зокрема, на сьогодні вже 14,5 тисяч осіб отримали соціальні послуги в територіальних центрах соціального обслуговування, 17,6 тисяч людей звернулися за допомогою до центрів надання соціальних послуг, а 3,7 тисяч осіб скористалися послугами структурних підрозділів територіальних громад.

Пенсіонерка / фото: Pixabay
Пенсіонерка / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати
Показати ще

У регіоні функціонують 8 територіальних центрів соціального обслуговування, 37 центрів надання соціальних послуг та 21 структурний підрозділ в територіальних громадах. Кожен з цих центрів створений для того, щоб забезпечити комфорт та підтримку літнім людям.

Пенсіонери, які грають в шахи. Фото: youtube
Пенсіонери, які грають в шахи. Фото: youtube

Крім того, в територіальних центрах діють 8 "Університетів третього віку", які допомагають літнім людям залишатися активними та розвиватися. Також працюють 4 мультидисциплінарні команди, які забезпечують всебічну допомогу, і 17 пунктів прокату, де можна отримати необхідне обладнання та допомогу.

Усе це свідчить про те, що соціальна підтримка літніх людей у Житомирській області активно розвивається, надаючи їм можливість відчувати себе потрібними та активними в суспільстві.

Раніше ми попереджали, які пільги нададуть у жовтні пенсфонерам?

Яка послуга доступна пенсіонерам знакчно дешевша- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, що пенсіонери можуть отримати в Україні безкоштовно?