Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що деякі пенсіонери можуть втратити залишки пенсійних виплат на банківських картках. Важливо дати раду, які зміни готує Кабінет Міністрів.

З банківських рахунків двох категорій пенсіонерів хочуть забирати невикористані пенсійні виплати. Таке нововведення пропонує запровадити Кабінет Міністрів України у 2025 році.

Про це йдеться у статті 41 проєкту державного бюджету України наступного року, спрямованого на розгляд Верховної Ради України.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Кого із пенсіонерів можуть позбавити виплат

Кабмін пропонує забирати залишки пенсійних виплат із банківських рахунків:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам доплатять солідні гроші: надбавки приходитимуть три місяці Хліб, м'ясо, молочка та овочі: українці обомліють від нових цін на їжу На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

- пенсіонерів-переселенців, за рахунками яких протягом останніх 12 місяців не було руху коштів (не знімали готівку, не купували безготівковий розрахунок та не переводили кошти);

- пенсіонерів зі статусом внутрішньо переміщених осіб, які не пройшли необхідну ідентифікацію у встановлений термін (на її проходження дається шість місяців).

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Однак це стосується виключно пенсіонерів, зареєстрованих як ВПО до 24 лютого 2022 року. Банківські рахунки їм відкривали виключно в Ощадбанку, тому і зняття грошей можливе лише з карток цього банку.

Після зняття залишків коштів пенсії також не переказуватимуть у майбутньому.

Не вилучати гроші пропонується лише у разі накладення арешту чи іншого обтяження на банківський рахунок.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Як відновити виплату пенсії

Але проектом закону також передбачено можливість поновити пенсійні виплати. Для цього переселенець-пенсіонер має звернутися до Пенсійного фонду України або Ощадбанку. Однак такий порядок відновлення виплат ще має затвердити Кабінет Міністрів.

Як повідомили у Міністерстві фінансів загалом, планується вилучити з рахунків пенсіонерів-переселенців близько 11,3 мільярда гривень.

Нагадаємо, відключення світла взимку: "Укренерго" обнадіяли приємним прогнозом.

Раніше повідомлялося, доведеться звикати: водіям приготували багато сюрпризів у страхуванні авто.

Також, в Україні пенсіонери без "стандартного" стажу отримають втішну суму: що це за виплати.