Оператори мобільного зв'язку, швидше за все, не встигнуть до 1 лютого забезпечити автономну роботу своїх мереж протягом 10 годин при відключенні електроенергії. Про це розповів експерт із цифрової безпеки у Nadiyno.org. Павло Білоусов в ефірі "Українського радіо".

Якщо мобільні оператори не встигнуть забезпечити зв'язок без світла протягом щонайменше 10 годин, то їм загрожують штрафи. Однак ці витрати ляжуть на плечі абонентів – компанії просто підвищать тарифи.

Вишка мобільного зв'язку, скріншот: YouTube
Вишка мобільного зв'язку, скріншот: YouTube

"Оператори звісно не дуже хочуть платити ці штрафи, тому можна з впевненістю сказати, що це буде перекладено на користувачів у вигляді підвищення тарифів", - зазначив експерт.

Втім, подорожчання зв'язку й так неминуче, адже операторам треба брати кошти на модернізацію обладнання. Зрештою, витрати доведеться покривати українцям.

Популярні новини зараз
Податок на пенсії: українцям зробили важливе оголошення За ухилянтами стежитимуть на кожному кроці: ТЦК відкрили доступ до масштабної бази даних Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей
Показати ще

Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube
Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube

"Щоб забезпечити безперебійну роботу протягом 10 годин потрібні кошти. Мобільні оператори братимуть їх у материнських компаній та інвесторів, а вже потім абоненти покриють ці витрати. Інших варіантів немає", - вважає Павло Білоусов.

Експерт прогнозує, що у 2025 році слід очікувати зростання тарифів на послуги мобільних операторів у межах 20-50%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям роздають сім-картки нового мобільного оператора: як зміниться якість зв'язку.

Також наш портал інформував, у Київстару та Vodafone з'явилася нова послуга: можна замовити номер мрії.

Крім того, ми писали, "Київстар" відключив 3G та збільшив швидкість інтернету у 17 містах: серйозні зміни на підході.