Українцям, які виїхали за кордон, розовіли, як призначатиметься субсидія на новий опалювальний період, особливо якщо один із членів сім'ї перебуває за межами країни більше ніж 60 днів. Пенсійний фонд України пояснив, що при подачі заяви на отримання субсидії, якщо хтось із членів домогосподарства перебуває за кордоном понад два місяці, ця особа не враховується при розрахунку субсидії.

Зокрема, при призначенні субсидії для таких сімей не враховуються соціальні норми житла та нормативи житлово-комунальних послуг на цю особу, повідомляє pmg.ua і її доходи також не беруть до уваги. Це означає, що субсидія розраховується лише на тих членів сім'ї, які фактично перебувають в Україні.

Субсидії, скріншот з відео
Субсидії, скріншот з відео

Водночас, якщо заявник не повідомить Пенсійний фонд про відсутність одного із членів домогосподарства за кордоном більше ніж 60 днів, і субсидія буде призначена з урахуванням цієї особи, це може призвести до непередбачених наслідків.

Виплати субсидії можуть бути припинені, а одержувач буде зобов'язаний повернути надмірно виплачені суми. Це важливо пам'ятати, щоб уникнути проблем із призначенням субсидії та необхідності повернення коштів у майбутньому.

Популярні новини зараз
Повернення графіків відключення світла: як підготувати квартиру до стрибків напруги Повістки від ТЦК отримують заброньовані та з відстрочкою: що відбувається Відключення світла: коли чекати повернення графіків 500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати
Показати ще

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Таким чином, громадянам слід уважно стежити за змінами у складі своєї родини під час перебування за кордоном та своєчасно повідомляти про це відповідні органи.

Нагадаємо, субсидія для боржників: адвокат пояснив нюанси оформлення

Раніше ми писали про те, що

Крім того, Знай.ua повідомляв, Субсидії на опалювальний сезон: кому слід йти до Пенсійного фонду

Також наш портал інформував, субсидії на ЖКП: хто може розраховувати на допомогу