За словами експерта, з приходом холодної погоди та морозів в Україну, основне завдання окупаційних військ Росії буде – чергова серія ударів по енергетичній інфраструктурі.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ у запасі Роман Світан.

Роман Світан
Роман Світан

"Якщо ми не будемо бити у відповідь. Тобто якщо ми "погасимо" європейську частину Росії нашими далекими засобами поразки, то тоді їм уже не буде куди бити. Вони зрозуміють, що будемо "тиснути" далі. Тому можуть, так би мовити, заспокоїтися" , – каже військовий експерт.

Сьогодні, за його словами, ворог має у запасах понад тисячу ракет, яких вистачить на десять масованих атак. На думку Романа Світана, російська армія намагатиметься дістатися систем енергорозподілу. Проте бити атомними станціями не буде.

Популярні новини зараз
Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” 25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

Обстріл ТЕЦ, пожежа / фото: ДСНС
Обстріл ТЕЦ, пожежа / фото: ДСНС

"Побояться реакції у відповідь, серйозної реакції світової спільноти. Ядерну енергетику вони бити не будуть. А ось до систем розподілу, що підвищують трансформаторам, фідерам, лініям електропередач вони намагатимуться дістати і "шахедами", і ракетами. Залежно від можливостей", – вважає Роман Світан.

Зима 2024-2025 в Україні, на думку військового експерта, буде такою самою, як і минула.

"Зима однозначно буде неспокійною. Але якщо вчасно провести заходи щодо прикриття системи перерозподілу електроенергії та закупівлі трансформаторів, деяких пристроїв для передачі електроенергії, щоб вони у нас були постійно в запасі, то підготуватися до атаки можна", – каже Роман Світан.

Нагадаємо, скасування онлайн навчання у школах: 4 головні проблеми для дітей.

Раніше повідомлялося, графіки відключення світла незабаром повернуться: експерт назвав терміни.

Також, як не спустити всі гроші на ремонт: помилки, яких можна уникнути.