Заміна звичайного лічильника на двозонний може стати чудовим початком економії на комуналці. Фахівці "Волинебленерго" розповіли, скільки можна платити з таким приладом обліку у 2024 році.

До 30 квітня 2025 року в Україні діятиме фіксована ціна на електроенергію для населення – 4,32 гривні за кВт. Деякі експерти схиляються до того, що далі слід очікувати на підвищення тарифу. Втім, офіційно перерахунок тарифу поки що не обговорюється.

Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube
Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube

Як би не було, двозонний лічильник дасть змогу відчутно зменшити рахунки за електроенергію.

"Встановлення двозонного лічильника дає змогу економити на електроенергії, адже нічний тариф удвічі дешевший. Для покращення якості обслуговування деякі моделі приладів оснащені PLC-модулем для дистанційної передачі даних", - пояснюють енергетики.

Популярні новини зараз
Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

При встановленні за власною ініціативою, споживачеві доведеться заплатити за лічильник і монтажні роботи, але пристрій досить швидко окупиться, якщо максимально перенести споживання електроенергії на нічний час.

З 23:00 до 7:00 власники двозонних лічильників можуть споживати електроенергію по 2,16 гривні за кВт/год, тобто зі знижкою 50%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифу на передачу електроенергії: чи "схуднуть" гаманці простих українців.

Також наш портал інформував, Україна може опинитися в блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу.

Крім того, ми писали, повинен зробити кожен: як убезпечити техніку від перепадів напруги під час відключень світла.