В Україні спостерігається відчутний стрибок цін на молочні продукти й це не кінець – подорожчання продовжиться. Прогнозом поділився директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі "Суспільному".

Наприкінці вересня ціни на "молочку" у середньому зросли на 10-12%. Зокрема, відчутно подорожчали такі звичні товари, як сметана, домашній сир та вершкове масло.

Молочна продукція, фото: Знай.ua
Молочна продукція, фото: Знай.ua

Олег Пендзин зазначає, що нинішня ситуація на ринку молочних продуктів склалася через подорожчання кормів для худоби. Це стало наслідком неврожаю на кормову основу.

"Вартість "молочки" залежить від вартості кормової бази. Так от, зараз проблема полягає в тому, що в зв'язку із неврожаєм цього року, він на 10 мільйонів тонн менший, ніж у минулому році", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

Молочні товари. Фото: Youtube
Молочні товари. Фото: Youtube

Економіст прогнозує, що ціни на молочні продукти найближчим часом продовжать зростати. Кормова база ще дорожчатиме, також збільшується вартість сировини для виробництва, тому цінники в магазинах не радуватимуть.

До речі, за даними порталу "Мінфін", середня вартість пачки вершкового масла у супермаркетах вже становить близько 88 гривень, а молоко коштує в середньому 43-43,5 гривні за 900 мл.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, вже й макарони з сосисками – розкіш: супермаркети підняли ціни до небес.

Також наш портал інформував, останню заначку на їжу: в Україні новий стрибок цін на картоплю, м'ясо та крупи.

Крім того, ми писали, нові ціни на м'ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше.