Уряд України продовжує вдосконалювати механізми мобілізації та військового обліку в умовах воєнного стану. Кабінет Міністрів України вніс важливі зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних через Єдиний державний вебпортал електронних послуг "Дія". Ці нововведення, затверджені постановою від 1 жовтня 2024 року.

Відтепер військовозобов'язані, які перебувають на персональному військовому обліку в державних органах, підприємствах або установах, можуть бути включені до списків на бронювання засобами електронної платформи "Дія". Це значно спрощує процес взаємодії між громадянами та державними інститутами, особливо у випадках, коли потрібно швидко бронювати критично важливі кадри для економіки або державних органів.

Мобільний телефон, скріншот: YouTube
Мобільний телефон, скріншот: YouTube

До списків на бронювання тепер потрібно додавати нові обов'язкові дані. Уряд уточнив перелік інформації, яка має бути вказана у заявках на бронювання. Серед них:

  • реквізити військово-облікового документа (як у паперовій, так і електронній формах);
  • військово-облікова спеціальність;
  • дата останнього уточнення військово-облікових даних.

Одним з ключових аспектів змін є автоматизація переведення військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік у разі позитивного результату перевірки через Реєстр військовозобов'язаних. Це можливо за умови, що особа:

Популярні новини зараз
Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців
Показати ще
  1. Перебуває на військовому обліку та має відповідні документи.
  2. Уточнила свої дані щодо перебування на військовому обліку.
  3. Не перебуває в розшуку.

Такий підхід дозволяє максимально зменшити бюрократичні перешкоди та прискорити процес бронювання, що є критично важливим під час війни.

Нагадаємо, автоматично стали злочинцями: ТЦК попередило ухилянтів

Раніше ми розповідали, що почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

Також, ТЦК звернеться до поліції: кого шукатимуть першими