В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. З'явилася інформація, що військове керівництво після проведення консультацій погодилося на те, щоб унеможливити мобілізацію для громадян віком до 25 років.

Про це стало відомо завдяки заяві народного депутата України Михайла Цимбалюка.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Він заявив, що позиція військових полягає в тому, що мобілізаційний вік необхідно зменшувати, про що нещодавно заявляв секретар Комітету національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Військовий облік юнаків, скріншот: YouTube
Військовий облік юнаків, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

"Щодо зниження мобілізаційного віку військовозобов'язаних, про яке раніше говорив Роман Костенко, це позиція самих військових. Зокрема, і представників наших партнерів. Вони вважають, що молоді люди будуть більш ефективними на полі бою. Утім, ми у Верховній Раді поки що не розглядаємо питання зниження мобілізаційного віку військовозобов'язаних", - повідомив Цимбалюк.

Він заявив, що мобілізація громадян до 25 років проводиться, але лише за власним бажанням.

"Нам вдалося досягти з військовим керівництвом країни про те, що громадяни до 25 років не мобілізуватимуть до лав ЗСУ. Будь-який заклик військовозобов'язаних до 25 років буде виключений. Це стосується як обмежено придатних, так і інших категорій військовозобов'язаних. Громадян до 25 років можуть мобілізувати у ВСУ лише за власним бажанням. Тобто людину можуть призвати лише добровольцем і, звичайно, вже мають військовий досвід", - додав він.

Нагадаємо, Залужний підтримав заклик відомої волонтерки на захист Буданова.

Раніше повідомлялося, як українським військовим та цивільним обійти складнощі в отриманні прав та грошей після полону в Росії.

Також, не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику настання ворога та як їй протидіяти.