Українці можуть втратити частину субсидії, якщо невчасно подадуть документи до Пенсійного фонду. Про це попередило Міністерство соціальної політики України.

З 1 жовтня в Україні почалося нарахування житлових субсидій на опалювальний сезон, і цей процес має свої особливості, які слід врахувати всім, хто планує отримувати допомогу.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Перше, на чому акцентують увагу українців – формула розрахунку та процедура призначення субсидій залишаються незмінними. Також у бюджеті закладено достатньо коштів, щоб забезпечити допомогою субсидіантів у 2024-2025 роках.

Другий момент - субсидія цього опалювального сезону буде більшою, ніж у попередні роки. Причина зростання загальної вартості комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 7-13 жовтня для всіх знаків Зодіаку: тотальна удача Стрільців, крах Дів і клопіт Тельців 500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців
Показати ще

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Крім того, українцям слід врахувати, що для отримання субсидії на весь опалювальний сезон є лише два місяці для подання документів та заяви.

Тим, хто вперше подає заявку на допомогу, слід знати:

  • якщо подати документи з 1 жовтня до 30 листопада, то допомогу призначать з початку опалювального сезону;
  • якщо подати документи після 1 грудня, то субсидію нарахують із місяця подання заявки. Тобто людина втрачає виплати за попередні два місяці опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на комуналку витрачатимете ще менше: "Нафтогаз" порадував українців гарною новиною.

Також наш портал інформував, субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитись за допомогою.

Крім того, ми писали, чи можуть виселити із квартири за несплату комунальних послуг.