Україна може пройти зиму без обмежень електроенергії або зі слабкими обмеженнями в години пікових навантажень, якщо температура буде близько нуля або вище. При більш холодній погоді, з морозами до -10-15 градусів, можливі незначні обмеження протягом трьох днів.
Про це повідомив портал interfax.com, виконуючий обов'язки голови "Укренерго" Олексій Брехт. Якщо температура впаде до -10-15 градусів, можливі відключення потужністю до 1-1,5 тисяч МВт, що еквівалентно одній черзі погодинних відключень.

Кіт в зимку. Фото: вільні джерела
Кіт в зимку. Фото: вільні джерела

За його словами, найбільші обмеження можуть виникнути в грудні-лютому, але вони не будуть значними. У разі сильних морозів дефіцит потужності може досягти 2-2,5 тисяч МВт, що відповідає двом чергам відключень на 8 годин.
Проте, компанія вже підготувала ряд заходів для зниження дефіциту, включаючи збільшення імпорту електроенергії, аварійну допомогу з Європи, а також введення в експлуатацію нових генерацій.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Окрім цього, розпочато роботи над підключенням плавучої електростанції, яка забезпечить додатково 250 МВт. Водночас "Укренерго" повністю відновило свою інфраструктуру після масштабної атаки РФ 26 серпня.

Нагадаємо, опалення у школах під час блекаутів: як будуть навчатися школярі восени та взимку

Раніше ми писали про те, що "Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

Популярні новини зараз
Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку
Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, важка зима: що обіцяють громадянам для захисту