На початку жовтня курс долара залишатиметься під контролем НБУ, але зміни все ж будуть відбуватися в межах встановлених рамок. За прогнозами, курс на міжбанку коливатиметься в межах 41 – 41,6 гривні за долар, а на готівковому ринку – від 41,2 до 41,8 гривні.

Щоденні коливання будуть незначними – до 0,5 гривні. На думку експертів, ринок залишатиметься стабільним, оскільки НБУ впроваджуватиме політику "керованої гнучкості". Це означає, що коливання будуть, але вони не виходитимуть за визначені межі, а ринок підпадатиме під інтервенції регулятора для збереження балансу між попитом і пропозицією валюти.

Тарас Лєсовий, економічний аналітик, зазначає, що варто очікувати відносної стабільності, хоча не виключає, що тренд вересня може зберегтися на початку жовтня. Тобто, якщо у вересні курс мав тенденцію до зростання або падіння, ці коливання можуть продовжитися і в перші дні жовтня.

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

Варто додати, що щоденні зміни на міжбанку можуть становити до 0,2 – 0,3 гривні, в комерційних банках – до 0,3 – 0,5 гривні, а в обмінних пунктах – до 0,5 гривні. Також різниця між курсами купівлі та продажу на міжбанку становитиме до 0,05 гривні за долар, у банках – до 0,5 – 0,6 гривні, а в обмінниках – до 1 гривні.

Популярні новини зараз
З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал Скільки відпочиватимуть школярі: стало відомо, коли дітлахи підуть на канікули З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Незважаючи на деякі коливання, ситуація на валютному ринку залишається передбачуваною, і споживачі можуть бути спокійні – кардинальних змін не варто очікувати.

Раніше ми повідомляли, банкір зізнався, у що Україні вигідно вкладати гроші.

Як можна не тільки заробити, а й примножити свої статки- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, земля сильно здешевшала, що вигідно купляти?