2025 року уряд планує суттєво скоротити витрати, пов'язані з Міністерством соціальної політики. Одне з обговорюваних нововведень – це правило для пенсіонерів-переселенців.

Якщо на пенсійних рахунках переселенців у "Ощадбанку" не було руху грошей (зняття готівки або переказів) протягом 12 місяців 2024 року, банк буде зобов'язаний повернути ці гроші до Пенсійного фонду. Це стосується тих, хто не пройшов фізичну ідентифікацію протягом шести місяців з моменту її проведення.

Про це повідомляє Економічна правда.

Два пенсіонера
Два пенсіонера

Мінсоцполітики уточнило, що такі рахунки відкривалися лише в Ощадбанку на початку війни, тож інші банки у цьому не беруть участі. Однак якщо гроші заарештовані або перебувають під будь-якими зобов'язаннями, їх не вилучать.

Популярні новини зараз
У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

Якщо переселенець звернеться до ПФУ або "Ощадбанку" після вилучення коштів, держава відновить виплати. Як саме це відбуватиметься, Кабмін ще має затвердити.

Сума, яку можуть повернути до Пенсійного фонду з цих рахунків, становить приблизно 11,3 млрд грн, але Ощадбанк відмовляється розкривати точну кількість рахунків та суми, посилаючись на банківську таємницю.

Нагадаємо, у українців роздаватимуть квартири: як отримати безкоштовне житло на п'ять років.

Раніше ми писали про те, що я понські благодійники виплатять українцям 11 тисяч гривень

Крім того, Знай.ua повідомляв, банки видають готівку за новими правилами: скільки грошей можна зняти за один раз