У жовтні українці отримають не дві, а одразу три платіжки за "блакитне паливо". Кому і за що доведеться доплачувати, розповіли фахівці "Запоріжгазу".

Зазвичай споживачі отримують щомісяця дві платіжки – за фактично спожитий обсяг газу та його доставку. Однак у жовтні деяким надішлють додаткову квитанцію, яку потрібно буде сплатити одноразово. Наступна оплата буде нарахована через 3 або 5 років залежно від терміну експлуатації мереж.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Йдеться про платіжку за технічне обслуговування газових мереж, що проводиться у багатоквартирних будинках. Її надішлють виключно тим споживачам, у будинках яких газовики провели відповідні роботи.

"На початку жовтня мешканцям багатоповерхових будинків, де було виконано технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, почнуть надходити РАЗОВІ квитанції на оплату цієї послуги", – попереджають газовики.

Популярні новини зараз
Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Вартість технічного обслуговування залежить від протяжності газопроводів у будинку, кількості квартир та інших особливостей, які є індивідуальними для кожної багатоповерхівки.

Українців попередили, що реквізити за ТО відрізняються від реквізитів для оплати розподілу газу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатити доведеться багато: газовики попередили любителів "заощадити" на комуналці.

Також наш портал інформував, покарання за відмову від перевірки лічильників: українців попередили про дорогі наслідки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Газмережі" закликали по-новому розраховуватися за доставку газу: інструкція для споживачів.