В Україні готується нова масштабна пенсійна реформа, яка може суттєво змінити правила нарахування пенсій. Планується, що виплати для людей похилого віку будуть розраховуватися за спеціальною системою балів, яку буде прив'язано до страхового стажу та розміру заробітної плати.

За інформацією "РБК_Україна" про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, основна ідея реформи полягає в тому, щоб зробити механізм нарахування пенсій максимально простим та прозорим.

Оксана Жолнович, фото: Facebook
Оксана Жолнович, фото: Facebook

За основу планують взяти два ключові показники: кількість років, протягом яких людина працювала, та обсяг внесків до страхової системи. Саме ці критерії і будуть впливати на те, якою буде пенсія.

Пенсіонер з грошима
Пенсіонер з грошима

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "заморозять" виплати: у жовтні терміново треба звернутись до ПФУ США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації
Показати ще

Жолнович пояснила, що за кожен місяць праці нараховуватимуться спеціальні бали. Ці бали будуть накопичуватися протягом усього трудового життя і при виході на пенсію переведуться у відсоток від середньої заробітної плати в Україні. Такий підхід, за словами міністерки, максимально точно відображатиме реальні доходи громадян та їхню пенсійну накопичувальну систему.

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович. Фото: скрин відео
Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович. Фото: скрин відео

Міністерка також зазначила, що це найсправедливіша модель, оскільки вона базується на середній зарплаті по країні і показує, як живуть українці в конкретний період часу.

Раніше ми повідомляли, вижити стане простіше, хто отримає продуктові набори.

Якщо отримуєте менше, вам недоплачують, скільки мають отримувати різні категорії пенсіонерів- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, пенсійний вік зрівняли, тепер доведеться працювати довше.