У жовтні 2024 року пенсійні виплати зміняться у осіб, які отримають право на вікову надбавку, а окремі категорії громадян отримають доплату до пенсії від ВПП ООН. Про це йдеться у матеріалах ПФУ.

До кінця 2024 року в Україні не буде проводитися індексація пенсій, але деякі пенсіонери все ж таки можуть сподіватися на зростання виплат.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Надбавка за віком

У жовтні пенсії збільшаться у тих українців, яким протягом місяця виповниться 70, 75 та 80 років. Надбавка встановлюється автоматично, але за умови, що пенсія у людини не вища за 10 340,35 гривні.

Розмір надбавки залежить від віку:

Популярні новини зараз
За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші
Показати ще
  • особам, яким виповнилося 70 років, до досягнення 75-річного віку – доплачують 300 грн;
  • особам, яким виповнилося 75 років, до досягнення 80-річного віку – доплачують 456 грн;
  • особам, яким виповнилося 80 років та старше, – доплачують 570 грн.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Допомога від ООН

У жовтні деякі пенсіонери продовжуватимуть отримувати додаткову грошову допомогу від ВПП ООН. Підтримка надається громадянам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, за умови, що їхня пенсія нижча за 3250 гривень.

Ще одна умова: виплата нараховується, якщо пенсіонер після 1 березня 2023 року не отримував грошових виплат від міжнародних організацій чи допомоги ВПО.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Розмір виплати від ООН - це сума, що дорівнює різниці між 3250 гривень та розміром пенсії людини. Допомога призначається автоматично на підставі даних, які містяться у реєстрах ПФУ. Виплати триватимуть до кінця 2024 року.

Раніше портал Знай повідомляв, хто не працює – той у старості голодує: яку пенсію дадуть особам без стажу.

Також наш портал інформував, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.