Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою часткою відповідальності стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що вже у жовтні 2024 року за газ доведеться заплатити більше. У "Газмережах" зробили попередження.

Більша частина споживачів газу в жовтні отримає додаткові платіжки, а отже, за комуналку доведеться заплатити більше.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців Харківської філії "Газмережі".

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Йдеться про мешканців багатоквартирних будинків, у яких було проведено технічне обслуговування газопроводів спільної власності, тобто газопроводів, які перебувають за межами квартири. Перевірки таких газопроводів давно не проводили, проте все ж таки вирішили повернути.

Популярні новини зараз
Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей
Показати ще

Ціна для різних споживачів буде різною, адже все залежить від постачальника послуги, а також кількості квартир у будинку.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

При цьому у "Газмережах" наголошують, що реквізити для оплати послуг технічного обслуговування газопроводів відрізняються від реквізитів для оплати за розподіл газу, тому споживачам потрібно бути особливо уважними при внесенні платежів.

Якщо оплата здійснюється на відділенні "Укрпошти" або у відділенні банку, потрібно обов'язково акцентувати увагу оператора, що оплата здійснюється саме за технічне обслуговування.

Якщо оплата проводиться через мобільні додатки «Приватбанку» або Ощадбанку, потрібно вибрати розділ із назвою газорозподільних мереж своєї області та підпункт «за технічне обслуговування ВБСГ».

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

При використанні мобільних додатків інших банків потрібно самостійно запровадити банківські реквізити своєї філії «Газмереж» для оплати за технічне обслуговування, вказати призначення платежу (за технічне обслуговування) та реквізити платника: ПІБ, номер особового рахунку, адреса.

На платіжній платформі EasyPay потрібно знайти необхідну послугу за кодом ЄДРПОУ своєї філії «Газмереж» та обрати розділ «Оплата за технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку».

Нагадаємо, заплатіть шалені гроші: попередили про "підводне каміння" комунальних нарахувань.

Раніше повідомлялося, комунальні зміни жовтня 2024 року: якими будуть квитанції за газ, світло і воду.

Також, потрібно встигнути до 30 листопада: кому з українців доведеться звертатися за "теплою" субсидією.