Призначення субсидій на холодний період в Україні є важливою підтримкою для домогосподарств, які сплачують за комунальні послуги більше, ніж встановлений обов'язковий платіж. Субсидії можуть надаватися на різні види послуг, такі як оплата газу, електрики, води та управління багатоквартирними будинками.

Згідно з чинними правилами, субсидія на комунальні послуги призначається з моменту звернення громадянина до завершення опалювального сезону.

Установлено два основних періоди для нарахування субсидій:

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

  1. Неопалювальний сезон, який триває з 1 травня до 30 вересня.
  2. Опалювальний сезон, що охоплює період з 1 жовтня до 30 квітня.

Для тих, кому субсидії були призначені на неопалювальний період, автоматично буде здійснено нарахування субсидій на опалювальний сезон. Це стосується і тих, у кого раніше була встановлена субсидія на нульовий розмір (0,00 грн). Таким чином, цим громадянам не потрібно повторно звертатися за отриманням допомоги.

Популярні новини зараз
У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей
Показати ще

Проте існують випадки, коли українці зобов'язані подати документи на призначення субсидії на опалювальний сезон 2024–2025 років.

Зокрема, це стосується таких ситуацій:

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

  1. Якщо громадянин звертається за призначенням субсидії вперше.
  2. Якщо в призначенні допомоги на холодний сезон було відмовлено через наявність боргу або відсутність даних про доходи.
  3. Якщо влітку громадяни подали заяву на припинення надання субсидії і бажають відновити її на холодний період.
  4. У разі змін у складі зареєстрованих осіб або доходів.

Важливо зазначити, що якщо українці звернуться за субсидією до 30 листопада, її призначать з жовтня. При розрахунку розміру субсидії на опалювальний сезон 2024–2025 років буде враховано доходи домогосподарств за перший і другий квартали поточного року.

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

Щодо пенсіонерів, то їх доходи враховуватимуться на основі пенсійних виплат за серпень цього року. Це означає, що отримувачі субсидій повинні бути уважними до змін у своїй фінансовій ситуації, щоб не втратити право на цю важливу фінансову підтримку.