Для України останні дні вересня у плані погоди виявилися дуже теплими. У свою чергу циклон "Brigitta" принесе на кілька днів сильні дощі та грози. Давайте дізнаємось, коли грозовий фронт накриє центральні та північні області нашої країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню народного синоптика Наталки Діденко у мережі Telegram.

Наслідки злив, кадр з відео
Наслідки злив, кадр з відео

За її словами, атмосферний фронт із заходу, пов'язаний зі скандинавським циклоном Brigitta, торкнеться України – у західних областях можливі дощі та грози.

Публікація Наталки Діденко, скріншот: Telegram
Публікація Наталки Діденко, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60% Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Так, у четвер, 26 вересня, вплив циклону Brigitta пошириться на центральні та північні області України. Сильні дощі та грози очікуються у Вінницькій, Житомирській, Рівненській та Київській областях.

Діденко додала, що у Києві опівдні можливий невеликий дощ. У другій половині дня циклон переміститься на територію Білорусі та опади вщухнуть.

А ось за інформацією "Укргідрометцентру", в Україні, у четвер, 26 вересня мінлива хмарність. Температура вночі 12-17°, у західних, східних, Сумській та Полтавській областях 7-12°; вдень 21-26°, Півдні країни до 29°.

Публікація "Укргідрометцентру", скріншот: Facebook
Публікація "Укргідрометцентру", скріншот: Facebook

Важливо розповісти, що дослідники виявили, що інтенсивність опадів, які чотири дні поспіль випадали у Європі цього місяця, вплинуло глобальне потепління.

Всесвітня метеорологічна асоціація (WWA) повідомила, що через зміну клімату дощі стали як мінімум на 7% інтенсивнішими. Через це під час недавніх опадів деякі європейські міста затопило.

"Тенденція зрозуміла. Якщо люди продовжать забруднювати атмосферу викидами видобувного палива, ситуація стане ще гіршою", - сказав Богдан Хойницький, польський кліматолог.

Шторм "Борис" зупинився над Центральною Європою в середині вересня та залив рекордною кількістю опадів Австрію, Чехію, Угорщину, Польщу, Румунію та Словаччину. Сильні дощі призвели до повені, яка забрав життя людей і зруйнувала будинки.

Нагадаємо, чи варто одружуватися з "роком вдови" у 2025 році: забобони чи реальна небезпека чекає на людей.

Раніше повідомлялося, обстріли, підтримка, зневіра: будуть дуже важкі місяці.

Також, астролог назвав дату закінчення війни в Україні: чекати залишилося недовго.