У чотирьох великих містах Польщі розпочнуть роботу безкоштовні вечірні школи для українських підлітків. Ініціатива, підтримана міжнародною гуманітарною організацією CAR, спрямована на створення унікального освітнього простору для учнів 8-11 класів.

Цей проект, який стартує у вересні 2024 року, допоможе учням продовжувати навчання за українськими та польськими програмами, зокрема з таких предметів, як математика, українська, польська та англійська мови, а також історія. Спеціальний акцент зроблено на підготовці до польського випускного іспиту для восьмикласників, заповнення прогалин у знаннях для учнів 9-10 класів та підготовку до ЗНО для випускників.

Школярі, фото podillyanews
Школярі, фото podillyanews

Школи не обмежуються лише академічною підготовкою. Проект передбачає також соціальні та культурні заходи: учні матимуть змогу відвідувати музеї, кінотеатри, брати участь у настільних іграх. Окрім цього, буде надана психологічна підтримка.

Учні двічі на місяць матимуть зустрічі з польськими фахівцями, які розповідатимуть про перспективи працевлаштування та особливості роботи у різних галузях.

Популярні новини зараз
Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60% З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Адреси шкіл:

  • Познань: ос. Jagiellońskie 128
  • Гданськ: вул. Rogalińska 17
  • Лодзь: Plac Wolności 12
  • Варшава: Ал. Jerozolimskie 179

Ця ініціатива допоможе українським підліткам адаптуватися до нових умов, здобути якісну освіту та підготуватися до майбутнього.

Нагадаємо, Польща залишає українців без грошей: які виплати скасують

Раніше ми розповідали, що українцям в Австрії дали останній шанс: як вкоренитися та знайти роботу мрії

Також, за бешкетування дітей - тисячі євро штрафу: що треба знати біженцям у Німеччині