Осінь 2024 року продовжує дивувати українців, а вересень відзначився теплою та аномальною погодою. Народний синоптик Станіслав Щедрін розповів, чого очікувати від погоди в жовтні та листопаді, а також коли в Україні настане бабине літо.

За словами Щедріна, вересень цього року видався таким теплим через вплив глобального потепління. З кожним роком температура в осінні місяці стає все вищою, і така тенденція продовжуватиметься. Вже у 2025 році синоптик прогнозує ще тепліший вересень, особливо в центральних, південних і східних регіонах України.

Осінній сад, скріншот з відео
Осінній сад, скріншот з відео

Жовтень розпочнеться з м’якого похолодання. Перша половина місяця буде схожою на вересень, але на 5 градусів холодніше. Температура вдень становитиме близько +20°C, вночі буде прохолодніше.
Листопад обіцяє різкий перехід до зими. Синоптик прогнозує значні заморозки у другій половині місяця, коли денна температура може опуститися нижче нуля.

Дощі будуть, проте значні опади розпочнуться ближче до листопада. Уже 28-29 вересня дощі зачеплять західні, північні та частково центральні області, однак температурний режим залишатиметься теплим, особливо на півдні, де можливі до +30°C.

Популярні новини зараз
Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі Пенсіонери отримають надбавку з жовтня "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Синоптик прогнозує два періоди бабиного літа. Перший варто очікувати на початку жовтня після перших похолодань та заморозків, а другий – після 25 жовтня. Тепла хвиля повернеться на кілька днів, створюючи справжнє осіннє диво.

Хоча ще рано давати точний прогноз, Щедрін зазначає, що зима може бути суворішою, ніж зазвичай. В Україні очікуються морози до -20°C і снігопади, які можуть створити зимову казку, але додадуть чимало клопоту.

Нагадаємо, ще встигнемо позасмагати: погода знову здивує рекордною спекою

Раніше ми розповідали про потопи та повені: чи дійде до України масштабна негода

Також, літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання