У жовтні для працюючих пенсіонерів не передбачено жодних нових перерахунків пенсій. Останнє підвищення пенсій для цієї категорії відбулося навесні.

Зазвичай, пенсії можуть зростати через індексацію або перерахунок виплат. Проте у жовтні підвищення не заплановано, повідомляє Пенсійний фонд України (ПФУ).

Пенсіонери / фото: Pixabay
Пенсіонери / фото: Pixabay

Навесні пенсії для працюючих пенсіонерів були перераховані залежно від набутого страхового стажу. Тоді підвищення торкнулося понад 24 тисяч осіб.

Пенсіонер тримає гроші в руках
Пенсіонер тримає гроші в руках

Популярні новини зараз
Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик
Показати ще

Зокрема:

  • 19 589 пенсіонерів отримали підвищення за додатковий стаж, і в середньому їхні виплати зросли на 86,24 грн;
  • 4 678 осіб отримали підвищення за стаж та зарплату, і їхні пенсії збільшилися в середньому на 168,65 грн.

Таким чином, у жовтні виплати залишаються без змін, тобто на тому ж рівні як і раніше, але можливі майбутні перерахунки.

"З урахуванням того, що страхувальники подавали звіти за І квартал 2024 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування по 10 травня, тому перерахунок працюючим пенсіонерам проведено у травні місяці" - повідомляють у ПФУ.

Раніше ми повідомляли, десять окладів при виході на пенсію, як отримати одноразову виплату.

Пенсіонерам дозволять не платити податки, на яких умовах- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, пенсіонери можуть отримати бонуси від держави, деяким українцям буде надана на певні юридичні послуги, як нею скористатися?