Експерт розповів, що військовозобов’язані мають два тижні після отримання повістки, щоб відвідати військкомат. Укрпошта розпочала розсилку повісток, і адвокат Євген Филипець сказав, що три категорії громадян отримують їх у першу чергу.

По-перше, це ті, хто оновив свої дані в системі "Резерв+", де є актуальна інформація. Наступними у черзі є особи, які не мають права на відстрочку або ще не оформили її, а також є придатними до служби.

"Резерв+", скріншот: Facebook
"Резерв+", скріншот: Facebook

Филипець зауважив, що якщо військовозобов'язаний не з'явиться до територіального центру комплектування та соціальної підтримки після отримання повістки, це може призвести до адміністративної відповідальності.

Важливо контролювати інформацію про борги, оскільки штраф може бути накладено без попередження, і військовозобов'язаний дізнається про це лише тоді, коли його рахунки можуть бути заблоковані.

Популярні новини зараз
Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом Залишився тиждень: життя кардинально зміниться Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"
Показати ще

Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Крім того, Олег Берестовий з Міністерства оборони України повідомив про плани модернізації системи вручення повісток. Зокрема, планується запровадження електронних повісток, які будуть доставлятися через поштові служби.

Нагадаємо, збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки

Раніше ми писали про те, що в Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Крім того, Знай.ua повідомляв, повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому випадку