З 1 жовтня 2024 року для двох категорій споживачів буде встановлено нові ціни на теплову енергію. Рішення про тарифні зміни ухвалили в Охтирці, Сумської області.

Під час засідання виконавчого комітету Охтирської міської ради було затверджено рішення скоригувати тарифи на послуги місцевого підприємства, яке постачає теплову енергію.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

На опалювальний сезон з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року тарифи на тепло зростуть для двох категорій: "бюджетних установ" та "інших споживачів".

Так, для бюджетних установ опалення подорожчає з 4880,58 до 4 926,08 гривні за Гкал, для інших споживачів - з 4901,06 до 4 928,57 гривні за Гкал.

Популярні новини зараз
Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Також було розраховано новий економічно обґрунтований тариф на тепло для населення. Ціна зросла з 2594,02 до 2953,03 гривні за Гкал. Проте різниця й надалі покриватиметься за рахунок держави, тож нових сум у платіжках побутові споживачі не побачать.

Протягом дії воєнного стану та 6 місяців після його завершення тарифи на тепло для категорії споживачів "населення" будуть застосовуватись на рівні тих, щоб були станом на 24 лютого 2022 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися з "теплими" субсидіями, інакше квартира замерзне.

Також наш портал інформував, ситуацію з високими тарифами мають врегулювати: українцям дали "промінчик надії".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на комуналку витрачатимете ще менше: "Нафтогаз" порадував українців гарною новиною.