Мобільні оператори України мають до 1 лютого 2025 року обладнати станції зв'язку так, щоб забезпечити до 10 годин роботи мережі без електроенергії. Однак, поки жоден оператор не готовий виконати ці вимоги повністю. На даний момент середній час роботи мережі без світла становить близько чотирьох годин.

"Київстар". Фото: скрін youtube
"Київстар". Фото: скрін youtube

"Київстар"

Має 60% своїх станцій, які можуть працювати понад 4 години без електрики, і працює над тим, щоб забезпечити мережу на 6 годин. Вони також планують оснастити 25% своїх станцій генераторами для триденної автономної роботи.

"Лайфселл"

Популярні новини зараз
Комунальники запроваджують новий спосіб оплати рахунків: для українців шанс заощадити Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Має понад половину ключових станцій з новими акумуляторами, які забезпечують роботу на 4 години. Вони також підключили понад 1700 станцій до генераторів.

"Водафон"

Водафон, фото: сайт компанії
Водафон, фото: сайт компанії

Обладнав свої станції новими акумуляторами, що дозволяє їм працювати 4-6 годин без світла. Оператори стикаються з труднощами через високі інвестиції, обмежені ресурси та час на обладнання станцій.

Основні проблеми включають брак часу на встановлення обладнання, необхідність великих інвестицій і труднощі з підготовкою документів та забезпеченням персоналу через мобілізацію.

Нагадаємо, абонентам доведеться заплатити за SIM-картки: "Київстар" оновив умови

Раніше ми писали про те, що Lifecell, Vodafone чи Київстар: найдешевші тарифи у мобільних операторів

Крім того, Знай.ua повідомляв, забракло коштів на дзвінки? Як швидко отримати 500 гривень на рахунок від "Київстар"